FRONT biobased gebouwschil

Bedrijven gaan de uitdaging aan: een biobased & prefab gebouwschil

Wereldwijd gebruikt de bouw ongeveer 40% van alle grondstoffen. Het is daarom logisch dat consumenten, professionele opdrachtgevers en overheden steeds meer vragen naar toepassingen met hernieuwbare en recyclebare grondstoffen. Dit vraagstuk verdient een antwoord. Daarom gaan 12 bedrijven samen met de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) de uitdaging aan om samen te komen tot “een gebouwschil opgebouwd uit prefab elementen, samengesteld uit zoveel mogelijk natuurlijke, hernieuwbare en recyclebare biobased materialen”.

 

Met de resultaten willen de deelnemende partijen zich onderscheiden door nop een positieve wijze in te gaan op de wensen van bewoners en opdrachtgevers. Naast duurzaamheid nu en in de toekomst staan veiligheid en welzijn van bewoners of andere gebruikers van gebouwen hierbij voorop.

Voor meer informatie of een offerte kunt u mailen naar offerte@biobasedfront.nl

Icon left Icon right

Demo FRONT biobased gebouwschil

De 13 partijen hebben de afgelopen 2 jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling en productie van de biobased producten en concepten, welke vanaf april 2015 op de demo in chique galeriestijl bij het ICDuBo in Rotterdam te zien zijn. Alle nieuwe producten zullen ieder hun eigen plek krijgen, waar zij op een chique stijl gepresenteerd worden en waar geïnteresseerden meer informatie kunnen krijgen over de producten en de daarbij horende specificaties.